Detail

knipsel

PIECE OF CAKE M

Belgian Warmblood

knipsel

Kleur

VOSHoogte

167

Voorgesteld door

VAN DE POEL LUC


VIGO D'ARSOUILLES
NABAB DE REVE
ILLICO D'ARSOUILLES
QUIDAM DE REVEL
MELODIE EN FA 78141191X
FLEURI DU MANOIR 7150932
VENZIN D ARSOUILLES
JALISCO B 75000588W
DIRKA
ARTICHAUT
CARAVELLE
IBRAHIM
SIRENE
CHILDEBERT 68601249
QUINTA
KASTORIA TER DOORN
DIAMANT DE SEMILLY
HIMARRA TER DOORN
LE TOT DE SEMILLY
VENISE DES CRESLES
LORD Z 210031490
DOLIFORE TER DOORN
GRAND VENEUR 60008795Y
VENUE DU TOT
ELF III
MISS DES CRESLES
LORD 210394067
THIA 210032381
FOR PLEASURE 310258786
OLIDAME V/D PADENBORRE

INFORMATIE MOEDERLIJN:

 

1° MOEDER: Kastoria ter Doorn (Vigo d’Arsouilles), Jump. 1m30

Nakomelingen:

2° MOEDER: Himarra ter Doorn, Jump. 1m30

Nakomelingen:

3° MOEDER: Dolifore ter Doorn, Jump. 1m50

Nakomelingen: Himarra ter Doorn (Corland), Jump. YH 6y

AANVERWANTE HENGSTEN: Kentucky ter Doorn (Corland), Jump. 1m30

AANVERWANTE SPORTPAARDEN: Ellechin ter Doorn (Chin Chin), Jump. 1m60 – Ivory ter Doorn (Crown Z), Jump. 1m60 – Galipolli ter Doorn (Heartbreaker), Jump. 1m60 – Havanna ter Doorn (Lord Z), Jump. 1m45

 

 

Beoordeling moeder: Himarra ter Doorn, 166 cm

Himarra ter Doorn is een sportieve merrie die iets meer in het rechthoekmodel kan staan. In de voorhand staat zij goed in de verhoudingen. De schoft heeft voldoende lengte. In de bovenlijn is zij sterk gemaakt. Het kruis heeft voldoende lengte. De achterhand is goed gespierd. Het beenwerk kan meer lengte hebben. Het beenwerg is droog en voldoende correct gesteld. De verzenen zijn iets hoog. In de bewegingen heeft zij ruimte, afdruk en souplesse.

 

Type:

In type doet Piece of Cake M iets eenvoudig aan en mist hij hengstuitstraling. Hij staat goed in het rechthoekmodel. De hals mist iets lengte. De schoft is voldoende ontwikkeld. De rug is voldoende lang maar kan iets sterker zijn. In de achterhand is hij lang gespierd.

 

Beenwerk:

Het beenwerk is droog en met goed bot. Het beenwerk is correct gesteld maar kan vooraan iets meer lengte hebben. De hoeven zijn goed gevormd.

 

Bewegingen:

Piece of Cake M stapt makkelijk en voldoende ruim. De draf mist iets ruimte en kan meer door het lichaam zijn. De galop is vlot. Op de harde bodem beweegt hij voldoende correct, maak kan hij iets actiever zijn.

 

Springen in het vrijheid:

Bij het springen in de vrijheid is Piece of Cake M minder overtuigend. Zijn voorbeentechniek is voldoende. In de bovenlijn houdt hij zich iets vast op de sprong.  Hij toont voldoende vermogen.

 

Rijden onder het zadel:

Onder het zadel is de looplust en Rittigkeit  zeer goed. Zijn stap is zeer goed. In de draf heeft hij voldoende ruimte en afdruk. Hij galoppeert makkelijk en goed.

 

Springen onder zadel:

Bij het springen onder het zadel heeft Piece of Cake M veel inzet. Hij heeft een goede reactie op de sprong en is handig. De voorbeentechniek en het lichaamsgebruik zijn zeer goed. Hij zwaait achteraan goed uit. Hij toont goed vermogen.

 

Piece of Cake M verenigt het bloed van de springverervers Vigo d’Arsouilles, Diamant de Semilly en Lord Z is. Hij heeft een goede ingesteldheid en goede springkwaliteiten.

Omschrijving Fokwaarde Betr score
Omschrijving Fokwaarde Betr score
Naam Geboortedatum
1