Detail

knipsel

OXO VAN DE MISPELAERE

Belgian Warmblood

knipsel

Kleur

BRUINHoogte

172

Voorgesteld door

VERMEULEN JORIS EN SIGRID


TOPAZE LATOUR
DIAMANT DE SEMILLY
FANTAISIE CURIEUSE
LE TOT DE SEMILLY
VENISE DES CRESLES
NARCOS II
OLINDA DES TOURS
GRAND VENEUR 60008795Y
VENUE DU TOT
ELF III
MISS DES CRESLES
FAIR PLAY III
GEMINI
FARCEUR X
TOURMONDA XX
ARIEL VAN DE MISPELAERE
LANDOR S 330037591
JOKE V/D MISPELAERE
LANDADEL 210095982
FUREIDA 2 330824285
LUGANO VAN LA ROCHE
FLORENTINA
LANDGRAF I 210391966
NOVELLA 210372076
GODEHARD 311304876
FUREIDA 330084478
LUGANO I 310396354
ADLERFLUT 315938752
GOLDFISCH DE LAUZELLE
GOYA

 

INFORMATIE MOEDERLIJN: 32 – BWP

 

1° MOEDER: Ariel van de Mispelaere

Nakomelingen: Fariello van de Mispelaere (Querlybet Hero), Jump. 1m45 – Glorix van de Mispelaere (Lambada), Jump. 1m55 – Javel van de Mispelaere (Equistro), Jump. YH 6y – Kalgon van de Mispelaere (Equistro), Jump. YH 6y

2° MOEDER: Joke v/d Mispelaere, Jump. 1m30

 Nakomelingen: Felix van de Mispelaere (Lambada), Jump. 1m60 – Pallieter vd Mispelaere (Gottwald), Jump. 1m40 – Benjamin van de Mispelaere (Heartbreaker), Jump. 1m30 – Quality vd Mispelaere (Gottwald), Jump. YH 6y

3° MOEDER: Florentina

Nakomelingen: Mandy van de Breemeersen (Hardi), Jump. 1m30

AANVERWANTE HENGSTEN: Hasall van de Mispelaere (Casall), Jump. 1m30 – Wandor van de Mispelaere (Landor), Jump. 1m60 – Nandor van de Mispelaere (Wandor van de Mispelaere)

AANVERWANTE SPORTPAARDEN: Ed Pleasure van de Mispelaere (Querlybet Hero), Jump. 1m50 – Valeska van de Rampaarden (Darco), Jump. 1m60 – Rezerin van Rampaarden (Renville), Jump. 1m60

 

Beoordeling moeder: Ariel van de Mispelaere, °2000, 165 cm

Ariel van de Mispelaere is 18 jaar op het moment van de beoordeling en verkeert in zeer goede conditie. Ze staat voldoende in het rechthoekmodel en heeft een aansprekend hoofd en front. De hals is lang en goed gespierd. De schouder-, rug- en lendenpartij zijn goed gevormd en sterk. Het kruis is iets kort. De achterhand is sterk gespierd. Het beenwerk is goed ontwikkeld en hard. De beenstanden zijn correct. Het achterbeen is iets recht gesteld. Ondanks de leeftijd beweegt ze met goede ruimte en veel afdruk en souplesse.

 

Type:

Oxo van de Mispelaere is een echt vaderdier met veel kader en uitstraling. Hij heeft een sterk ontwikkeld front met een lange goed gevormde hals. De schoft-schouderpartij is goed ontwikkeld. Hij heeft veel verdiep en het middenstuk is sterk. De achterhand heeft een lange broekspier.

 

Beenwerk:

Het beenwerk heeft veel bot en staat goed in de verhoudingen. De voeten zijn goed gevormd. In het achterbeen staat hij iets recht gesteld.

 

Bewegingen:

Hij stapt voldoende ruim en correct. De draf heeft voldoende ruimte. De galop is ruim, maar kan lichtvoetiger zijn. Op de harde bodem stapt hij voldoende ruim. In draf kan hij het achterbeen meer onderbrengen.

 

Springen in vrijheid:

Bij het vrijspringen is Oxo van de Mispelaere soms slordig vooraan. Hij verbetert op de hogere sprongen. Hij springt met voldoende lichaamsgebruik. Hij kan iets meer vermogen tonen.

 

Rijden onder het zadel:

Onder het zadel is de looplust en Rittigkeit middelmatig. Het mondgevoel is goed. Hij kan meer over de rug bewegen. De stap en draf zijn voldoende ruim. Hij kan iets actiever galopperen.

 

Springen onder het zadel:

Bij het springen onder het zadel kan hij meer pit hebben. Hij mist iets snelheid in het voorbeen. Het lichaamsgebruik is voldoende. Achteraan zwaait hij voldoende uit. Hij kan meer vermogen tonen.

 

Oxo van de Mispelaere is een imponerende hengst met veel kader en maat. Hij komt uit een moederlijn die al menige springpaarden en hengsten leverde.

Omschrijving Fokwaarde Betr score
Omschrijving Fokwaarde Betr score
Naam Geboortedatum
1