Detail

knipsel

Belgian Warmblood

knipsel

Voorgesteld door

STAL 'S HEERWILLEMS BVBA EN DEMOLIE INVEST


INFORMATIE MOEDERLIJN:

 

1° MOEDER: Etoile van ‘t Zorgvliet

Nakomelingen: Impressief van de Heffinck (Boris van het Kluizebos), gekeurde hengst

2° MOEDER: Wonderfee van ‘t Zorgvliet

Nakomelingen: Cortes van de Heffinck Z (Contact van de Heffinck), Jump. 1m60 – Haldor van de Heffinck (Contact van de Heffinck), Jump. 1m60

3° MOEDER: Towerfee

Nakomelingen: Bambino van ’t Zorgvliet (Chin Chin), Jump. 1m60 – Citta van ‘t Zorgvliet (Voltaire), Jump. 1m45 – Distino van ‘t Zorgvliet (Corrado), Jump. 1m35 – Impuls vd Heffinck (Cooper van de Heffinck), Jump. 1m50

AANVERWANTE HENGSTEN: Deauville de la Vie (Salvador V), Jump.1m50 – Toulon (Heartbreaker), gekeurde hengst, Jump. 1m60 – Vancouver d’Auvray (Heartbreaker), gekeurde hengst, Jump. 1m60

AANVERWANTE SPORTPAARDEN: Gavardi van de Begijnakker (Clipper van de Begijnakker), Jump. 1m60 –     Rouen (Apache du Forest), Jump. 1m60 – Undertaker (Heartbreaker), Jump. 1m40

 

Beoordeling moeder: Etoile van ’t Zorgvliet, °2004, 164 cm

Etoile van ‘t Zorgvliet staat voldoende in het rechthoekmodel. De hals heeft voldoende lengte maar is iets diep aangezet. De schoft is voldoende ontwikkeld. De rug-lendenpartij kan iets sterker zijn. Het kruis kan iets meer lengte hebben. Het beenwerk is goed in de verhoudingen. Het achterbeen is iets recht gesteld. De stap is vlot. Zij draaft voldoende ruim.

 

Type:

Eliott Max Droeshout Z is een voldoende rijtypische hengst die goed in het rechthoekmodel staat. Zijn hoofd kon iets meer uitstraling hebben. De hals heeft voldoende lengte maar kan meer bespiering hebben bovenaan. De schoft loopt voldoende door. De rug is voldoende lang. In de achterhand is hij voldoende ontwikkeld.

 

Beenwerk:

Het beenwerk is droog en met voldoende bot. Het beenwerk is correct gesteld en heeft voldoende lengte.  De hoeven zijn goed.

 

Bewegingen:

Hij stapt voldoende ruim. De draf is iets rollend en maaiend. In de galop kan hij meer souplesse hebben. Op de harde bodem is zijn stap iets flauw. De draf is correct en voldoende ruim.

 

Springen in vrijheid:

In vrijheid springt hij met een voldoende voorbeentecnhiek. Hij houdt het hoofd iets hoog op de sprong en hij kan meer souplesse tonen. Hij zwaait goed uit achteraan en toont goed vermogen.

 

Rijden onder het zadel:

Onder het zadel is Elliott Max Droeshout Z eenvoudig en braaf te rijden, maar hij kan iets meer looplust hebben. In stap en draf kan hij actiever zijn. De galop is goed.

 

Springen onder zadel:

Bij het springen onder het zadel is hij attent en werkt hij goed mee. Met zijn goede reflexen en goed voorbeengebruik weet hij de sprong goed aan te pakken. Het lichaamsgebruik is voldoende. Hij toont voldoende vermogen.

 

Eliot Max Droeshout Z valt op met zijn goede ingesteldheid en goede reflexen op de sprong.   

 

Omschrijving Fokwaarde Betr score
Omschrijving Fokwaarde Betr score
Naam Geboortedatum
1