BWP Top Stallion Auction: Talent (Skip Two Tamiro), Bisquet Balou vd Mispelaere, Cicero van Paemel, 2 Comilfo Plus-zonen en een Gemini XX-product

Nr 69 On Top van het Meerdaalhof is een zoon van Elvis ter Putte x Diabeau – nr 75 Omnium Dor van de Mispelaere stamt af van Wandor vd Mispelaere x Equistro – nr 91 Cavalino von Rotheck is een product van Cicero x No Limit – nr 93 Coran van ’t Kruis is een zoon van Comilfo Plus x Argentinus – ook nr 94 Calvador is een Comilfo Plus-nakomeling, hij komt uit een Corrdino-moeder en nr 107 Gem T heeft Gemini XX (clone) als vader en Contendro I als moeders vader.

On Top vh Meerdaalhof is een Elvis ter Putte zoon en behoort tot BWP Prestatiemerriestam 33. Zijn volle broer, Nice Boy vh Meerdaalhof, is al een goedgekeurde hengst. Grootmoeder Mimosa is op haar beurt de moeder van de 1m60-springer Teaser vd Rooi (Calypso III). Stam 33 is de gekende stam van Maurits Vandersijpen waarbij Skip Two Ramiro II of “Talent” in het oog springt. Hem kennen we vooral van onder het zadel van Guy Williams die met hem tot op het hoogste niveau sprong. Maar er komen nog meerdere paarden van 1m60-niveau terug in deze stam, denk maar aan Amadeus vd Boswinning (Pavarotti v Helle), Cocquet vd Potaarde (Cumano) en Simply the Best vh Molenhof (Chatman).

Ook Omnium Dor vd Mispelaere gaat terug op een sterke moederlijn. Grootmoeder Philippa (Lippa vd Mispelaere) schonk al het leven aan drie internationals, waarvan twee goedgekeurde hengsten. Bisquet Balou vd Mispelaere (Balou du Rouet) werd voor BWP goedgekeurd en schopte het zelfs al tot elitehengst. Bisquet Balou werd door Koen Vereecke en Nicola Philippaerts uitgebracht in 1m60-proeven. Ook Horst vd Mispelaere (Wandor vd Mispelaere) is een goedgekeurde hengst en springt 1m60 onder Jessica Mendoza. Met It’s Me du Mesnil kunnen we spreken van een derde international (1m50).

Met Cavalino von Rotheck zijn we aan de hengsten uit andere stamboeken aanbeland. Cavalino is een zoon van BWP Ambassadeur Cicero Van Paemel. Dat Cicero zijn genen doorgeeft is al bewezen, hier zijn meerdere voorbeelden van, denk maar aan Izzy by Picobello (Izzy vd Wateringhoeve) die onder het zadel van Bertram Allen 1.60-concoursen loopt. Denk maar aan Gautcho da Quinta, gereden door Catherine van Roosbroeck (1m60), denk maar aan Gigolo vd Roshoeve, het GP-paard van Albert Zoer (1m60) en dat zijn nog maar enkele voorbeelden.

Bij Coran van ’t Kruis vinden we in de moederlijn zowel spring- als dressuurpaarden terug, beiden op hoog niveau. Moeder El Argentina vd Biebosschen heeft met Iboris vh Printenhof (Boris vh Kluizebos) al een 1.45-springer achter haar naam. Grootmoeder Quality vd Biebosschen (Weltmeyer) schonk op haar beurt dan weer het leven aan de Inter I-presterende Willi Witzig vd Biebosschen (A Jungle Prince) en de Z1-presterende Donnerwelt vd Biebosschen (Don Renoir). Daarnaast, verder in deze lijn, nog heel wat goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden. Met Sire Major de la Cour (Major de la Cour – 1m50), Talan O (Natal – 1m60) en Barok (Sultan – 1m60) geven we nog maar een selectie, alle info vindt u terug in de cataloog van de hengstenkeuring.

Met Calvador heeft Comilfo Plus een tweede troef in deze veiling. Ook in deze familie treffen we wat verderop een Grand Prix-paard uit de dressuur aan, namelijk Adonie (Rubiquil). Verder vooral springcracks en niet de minste. Voorbeelden zijn Fifth Estate 35 (Class Action – 1m60), Caletto (Cheerfull – 1m60), Monsanta (Armstrong – 1m60) en Zoriana (Berlin – 1m50).

De hengst die vandaag het rijtje afsluit is Gem T, een zoon van de clone Gemini XX. Gem T behoort tot SF-stam 62. Moeder Caroline T (Contendro) springt zelf 1m50 met Christophe Vanderhasselt. Grootmoeder Ebony heeft met Filippo T (Flipper d’Elle) al een 1m40-springer achter haar naam en derde moeder Biche de Thurin gaf met de goedgekeurde hengst Velvet (Major de la Cour) en het 1.60-paard Myra (Voltaire) ook al heel wat talent verder. Dit is trouwens de stam van verschillende goedgekeurde hengsten zoals de BWP-goedgekeurde Kato T (Kannan), maar ook First de Lanay (Laudanum XX – 1m60) en Eden de la Rose (Papillon Rouge – 1m60).