Veilinghengsten: Toulon en Thunder vd Zuuthoeve drukken stempel langs vader- en moederskant

Nr 39 Panter JVH is een zoon van Le Blue Diamond van ’t Ruytershof x Toulon – nr 43 P-Quigraf v/h Maarlo komt uit Quint vh Maarlo x Robin des Bruyeres – nr 50 Peak of Ballmore stamt af van Thunder vd Zuuthoeve x Pavarotti vd Helle – ook nr 51 Pepitto van het Bokt is een Thunder-zoon, Pepitto komt uit een Polygraf-moeder – nr 52 Phoenix STS stamt af van Toulon x Concorde en nr 53 Picasso vd Veldstraat is tevens een nakomeling van Toulon, langs moederszijde van Thunder vd Zuuthoeve.

Le Blue Diamond van ’t Ruytershof, de vader van Panter JVH, won recent in Mechelen nog de hengstenproef voor 6-jarigen. De moeder, Caprice, gaf al een goedgekeurde hengst en enkele internationale springpaarden waarvan Gladys ongetwijfeld de bekendste is. Deze merrie van Wandor vd Mispelaere sprong tot 1m60-niveau. Grootmoeder Viver van Boeregemveld was zelf actief tot op 1m40.

P-Quigraf v/h Maarlo behoort tot de Holsteinse stam 317A. Dat is de stam van o.a. de goedgekeurde hengst Didas de l’Esperance die met de Braziliaan de Miranda op 1m60-niveau acteerde. Het is ook een stam met nog heel wat andere internationale springtoppers en goedgekeurde hengsten. Denk hierbij o.a. maar aan For Germany (For Pleasure – 1m60), Onasis II (Indoctro – 1m60), Landmann (Landgraf I – 1m60) en Caruso (Coriano – 1m60).

Vanaf het nummer 50 kunnen we spreken van een stempel van Thunder vd Zuuthoeve en Toulon.Peak of Ballmore is een Thunder-zoon. Langs moederszijde valt grootmoeder Giselle van de Helle op, een merrie die door Kristof Cleeren tot op 1.50-niveau werd uitgebracht. 3de moeder Paola schonk het leven aan maar liefst minimum 5 internationaal presterende paarden. We hebben het dan bijvoorbeeld over de goedgekeurde hengsten Grandpilot (Grandeur – 1m60), Van Schijndel’s Rascin (Ramiro – 1m60) en Shrek d’Enfer (Stakkato – 1m60). Verder in de lijn zien we met Hurricane TW (Heraldik XX) ook nog eventingtalent voorkomen.

Thunder vd Zuuthoeve is eveneens de vader van Pepitto vh Bokt. Moeder Pagena 58 sprong zelf mee in de 1.40-proeven en gaf haar springgenen al door aan twee van haar producten: Marius 124 (Montender – 1m45) en I-Squalls Estate Argena (Argentinus – 1m40). In deze familie komen niet enkel springpaarden voor, met Sandy (Spitsbube) die in Duitsland op M-niveau liep en met Dream of Nymphenburg (Dark Fire), die Prix St Georges liep, is er ook in de discipline dressuur talent aanwezig.

Met Phoenix STS komen we terecht bij Toulon als vader. De Concorde-dochter Quin is de moeder van Phoenix. Zij schonk zelf al het leven aan Hevita (Winningmood vd Arenberg) die in Ierland 1.40 springt en aan Validini (Magic Darco – 1m30). Flieka is de grootmoeder van Phoenix. Zij is op haar beurt dan weer de moeder van de 1.30-springers Randel (Concorde) en Picasso (Darco).

Picasso vd Veldstraat verenigt de genen van Toulon en Thunder vd Zuuthoeve. Deze hengst behoort tot BWP prestatiemerriestam 94. Grootmoeder Belona vd Pereboom liep Z1-dressuur. Derde moeder Odessa vd Pereboom heeft al zeker 4 internationale toppers achter haar naam staan, niet alleen in de jumping, maar ook in de eventing. Stam 94 is trouwens de stam van de gekende Gunder vd Pereboom (Thunder vd Zuuthoeve) die met Bassem Hassan Mohammed (QAT) en Ali Yousef Al Rumaihi (QAT) tot op het allerhoogste niveau acteert. Het is ook de stam van Comeet van de Pereboom (Orlando) die dan weer in de eventing hoge toppen scheert (CIC3*).