Veilinghengsten: verwanten van Fletcha van ’t Verahof, Funky Music en de BWP-stammen 10 & 83

Nr 55 Pitox v/’t Dauwhof is een zoon van Vannan x Hunters Argentus – nr 56 Pegasus vh Maarlo stamt af van Vannan x Premium de Laubry – nr 57 Popeye de Tamise is een nakomeling van Vigo d’Arsouilles x Cream On Top – nr 60 Popeye van ’t Klavertje Vier komt uit Cornet Obolensky (Windows van ‘t Costersveld x Taran de la Pomme – nr 62 Picasso vd Zwartbleshoeve is een zoon van Cornet Obolensky x Zidane en nr 67 O’Dieu vd Heide is een product uit Dieu Merci van T&L x Onze Fons-Z.

 Pitox v/’t Dauwhof is één van de twee Vannan-zonen in de veiling. Langs moederszijde valt vooral de derde moeder op, Bacardi, die met Gazelle de Roulard (Exploit de Roulard) een 1m35-springende nakomeling gaf. In deze lijn komen we al heel wat goedgekeurde hengsten tegen, voornamelijk met een hoge bloedvoering: Africanus XX (African Song), Sea Full XX (Arctic Tern XX) en Djalyan X (Djahil X).

Ook Pegasus v/h Maarlo heeft Vannan als vader. Net zoals Palmiro de Muze en Paulo van HD, twee hengsten die ook in deze veiling zitten, behoort hij tot BWP Prestatiemerriestam 10. Een stam die bekend staat voor verschillende goedgekeurde hengsten zoals bijvoorbeeld Millar (Quick d’Argentan – 1m60) en Bonnie Prince Charlie (Sheyenne de Baugy). Een stam die ook bekend staat voor verschillende internationale springcracks met bijvoorbeeld Candy (Nabab de Reve) die door Pieter Devos wordt uitgebracht op 1.60-niveau en Big Ben (Winston, v. Etretat – 1m60) die alom gekend is.

BWP Ambassadeur Vigo d’Arsouilles tekent voor het vaderschap van Popeye de TamiseAchter deze hengst zit een interessante moederlijn die nog niet aan bod is gekomen en waarbij ook Vigo d’Arsouilles een grote rol speelt. Grootmoeder Southern Queen XX is in het bezit van het prestatielabel en sprong zelf 1m30. Opvallender zijn de nakomelingen die ze gegeven heeft, we bekijken ze één voor één: Fletcha van ’t Verahof (Vigo d’Arsouilles) wordt door Karin Donckers uitgebracht op het allerhoogste eventingniveau – Southern King V (Bayard d’Elle) komt voor Italië ook uit in de CIC4*-wedstrijden – Extebaria van ’t Verahof (Vigo d’Arsouilles) loopt dan weer 3-sterren onder Karin Donckers – Heras van ’t Verahof (Carabas vd Wateringhoeve) is een 1.60-springer in de jumping en Leipheimer van ’t Verahof (Vigo d’Arsouilles) is een reeds voor BWP goedgekeurde hengst.

Popeye van ’t Klavertje vier is één van de Cornet-zonen in de veiling. De grootmoeder van Popeye is niemand minder dan Funky Music, die zeer succesvol is tot 1.60-niveau onder de Belgische amazone Anne Carton-Grootjans. Funky Music bewees ook al die genen door te geven met bijvoorbeeld Breitling du Paradis (Bamako de Muze – 1m60) en de BWP-goedgekeurde hengst El Torreo de Muze (Taran de la Pomme – 1m45). Ook de derde moeder, Lhasa, schonk het leven aan meerdere internationale toppers. Verder in deze lijn moeten we zeker nog melding maken van de internationale springpaarden E-Muze Yek (For Pleasure – 1m60) en Fortis Fortuna (For Pleasure – 1m60) die momenteel onder Daniel Coyle (IRL) het mooie weer maakt.

Picasso vd Zwartbleshoeve komt tevens verder van Cornet Obolensky (Windows van ’t Costersveld). Ook langs moederszijde zijn de springgenen aanwezig. Grootmoeder Gaelle van Markieslanden sprong immers zelf 1m45. In deze lijn vinden we ook al enkele goedgekeurde hengsten zoals de voor BWP-gekeurde Vialli en ook internationale sportpaarden terug. Zo wordt Gladstone van Trimbachhoeve tot op 1.45-niveau uitgebracht voor Duitsland. Ook het eventingtalent is hier aanwezig met Idezz (Washington DC – CIC2*).

Met O’Dieu vd Heide gaan we over naar de 4-jarigen en naar BWP Prestatiemerriestam 83. Al van in de eerste generatie zien we beloftevolle zaken. Moeder Dana vd Heide sprong zelf 1m45 én schonk al het leven aan minimum drie internationale springcracks waarvan Brownboy vd Heide (Darandasj vd Heide – 1m60), gekend van onder het zadel van Andre Freire (BRA) en Bert Prouvé (BEL). Ook de derde moeder Melodie de la Ferme Rose sprong zelf 1m45 en heeft met Une Reve vh Moleneind (Nabab de Reve) al een 1.60-springer achter haar naam. Tot deze stam behoren trouwens nog heel wat andere 1.60-springende paarden, we sommen er vier op: Darius de la Ferme Rose (Thunder vd Zuuthoeve – 1m60) die ook nog door Wilm Vermeir werd gereden, Flash Dance vd Kalevallei (Kashmir van Schuttershof – 1m60) die we vooral kennen van onder het zadel van Jur Vrieling, Nilly de la Ferme Rose (Skippy II – 1m60) en Ice Breaker de Gravelotte (Heartbreaker – 1m60).