BWP Top Stallion Auction: 2de lot

De BWP Top Stallion Auction komt korterbij, wij stellen de veilinghengsten, verspreid over verschillende dagen, wat uitgebreider aan u voor.

In het tweede lot van 8 hengsten zit er twee keer een zoon van Diamant De Semilly en valt het op dat langs moederszijde heel wat BWP Ambassadeurs voor het vaderschap tekenen (foto Thunder vd Zuuthoeve).

Nr 10 Ollegro van het Avenhof stamt af van Clarucci C x Thunder vd Zuuthoeve – Nr 75 Ilton Ste Hermelle is een Clintissimo x Hemmingway – Nr 11 Oakley van het Exelmanshof is een zoon van Clinton x Thunder vd Zuuthoeve – Nr 14 Odriozola van ’t Verahof stamt af van Deauville de la Vie x Nabab de Reve – Nr 78 Diadition is een Diacontinus x For Edition – Nr 15 Origi d’O is een zoon van Diamant De Semilly x Toulon – Ook nr 80 Dida di Darco Z is een Diamant-zoon, uit een Darco-moeder – Nr 57 Never Before d’Arsouilles stamt af van Elvis Ter Putte x Querlybet Hero.

Er zitten enkele klinkende stalnamen in dit lot.

Ollegro van het Avenhof behoort tot BWP Prestatiemerriestam 74. Uit diezelfde lijn komen heel wat internationale springers zoals de 1.60-paarden Benala (Toulon), Espyrante (Obourg) en Carolus Z (Cannabis). Ook Darmen vd Zuuthoeve (Thunder vd Zuuthoeve) is een 1.50-springer. Latina van het Avenhof is de zus van Ollegro, zij is alom bekend in het prijskampgebeuren. Ze behaalde elk jaar de titel van jeugdkampioene en werd afgelopen editie ook tot dagkampioene gekroond.

Van Ilton Ste Hermelle sprong moeder Nancy zelf op 1.50-niveau. Uit deze moeder komt ook bijvoorbeeld Chance Ste Hermelle (Calvaro – 1m60).

Oakley van het Exelmanshof komt uit dezelfde lijn als Dioline vh Exelmanshof (1m45) en Udine vh Exelmanshof (1m50). Ook de internationale springpaarden Barco vd Waterschrans (Darco – 1m45) en Anka vd Waterschrans (Darco – 1m45) zijn familie.

Odriozola van ’t Verahof doet zeker een belletje rinkelen. Uit grootmoeder Southern Queen XX  werkten verschillende producten zich al in de kijker. De bekendste is ongetwijfeld Fletcha van ’t Verahof (Vigo d’Arsouilles) die met Karin Donckers op CCI4*-niveau loopt. Ook Southern King V (Bayard d’Elle) en Extebaria van ’t Verahof (Vigo d’Arsouilles) lopen eventing CCI3*. Heras van ’t Verahof (Carabas vd Wateringhoeve) is dan weer een 1.60-springpaard en Leipheimer van ’t Verahof (Vigo d’Arsouilles) een voor BWP-goedgekeurde hengst.

Diadition behoort tot dezelfde lijn als o.a. de goedgekeurde hengsten Glorreich (Gloster – 1m50) en Glamour R (Graphit – 1m40), maar ook als de goedgekeurde dressuurhengst Ferrero Kiss (French Kiss – Grand Prix).

Origi d’O is net als Ohnicio d’O (die ook wordt voorgesteld én deel uitmaakt van de veiling) familie van de BWP-goedgekeurde hengst Hos d’O die op 1.50-niveau springt. De 1.60-paarden Quismy des Vaux (Dollar dela Pierre), Oke au Heup (Hurlevent de Breka) en Prince de Vaux (Flipper d’Elle) behoren ook tot deze stam.

Dida di Darco Z is de tweede Diamant de Semilly-zoon. Hij is verwant aan o.a. de 1.50-springers C’est la Vie (Dinard L) en Indullah T (Abdullah).

Never Before d’Arsouilles is een stevige afsluiter van het lot van vandaag. Hij behoort tot BWP Prestatiemerriestam 42 die heel wat kan voorleggen. Uit dezelfde grootmoeder komt de goedgekeurde hengst Duc d’Arsouilles (1m60). Als je doorklikt op de omschrijving op de site kom je nog heel wat 1.60-paarden tegen in deze pedigree. Ook BWP ambassadeur Vigo d’Arsouilles (1m60) en BWP-goedgekeurde hengst Jivago d’Arsouilles behoren tot deze stam.

Het is maar een beknopte voorstelling, de uitgebreide info over de veilinghengsten vindt u door bij de deelnemers de betreffende hengst open te klikken en dan links de ‘omschrijving’ te bekijken. Nog meer info is beschikbaar in de cataloog van de hengstenkeuring, waar een QR-code is toegevoegd bij elke hengst, die doorlinkt naar extra info van Hippomundo.