Voorstelling eerste lot veilinghengsten

De BWP Top Stallion Auction komt korterbij, wij stellen de veilinghengsten, verspreid over verschillende dagen, wat uitgebreider aan u voor.

Het eerste lot van 8 hengsten bestaat uit allemaal verschillende vaders.

Nr 1 Orange d’Api is een zoon van Apple Juice, die trouwens tijdens de hengstenkeuring tot Ambassadeur zal gekroond worden, nr 4 Ohnicio d’O is een Bisquet Balou vd Mispelaere, nr 71 Cees de Landetta is een Canon-zoon en nr 6 On my Own van ’t Nief Geel is een Carrera VDL. Verder hebben we nr 72 Journey die afstamt van Casall, nr 7 Oscar van Spieveld van Castelino vd Helle, nr 56 Nucleair vt Hazelarenhoekje van Cayenne vd Heffinck en nr 9 Ochoa vd Leeuwerkheide van Cigaret JV H Z.

In dit lot zitten er enkele stevige troeven langs moederszijde.
Orange d’Api (damline HOL – 242) komt uit dezelfde stam als, bijvoorbeeld, de goedgekeurde hengst Ahorn (Nimmerdor, 1.60) en de 1.60-paarden Chiclana 4 (Cascavelle), Chienos (Chamonix) en Aristo (Andiamo).
Ohnicio d’O bijvoorbeeld komt uit dezelfde moeder als de BWP-goedgekeurde hengst Hos d’O die op 1.50-niveau springt.
Cees de Landetta (damline HOL – 162) komt uit dezelfde stam als, bijvoorbeeld, de goedgekeurde hengst Canturo (Cantus, 1.60) en de 1.60-paarden Clasiko (Calando IV), Laurino (Laurin) en Chiani Classiko (Carpaccio).
On My Own van ’t Nief Geel behoort tot BWP Prestatiestam 7, waartoe ook Ibrahim (Fantastique), niveau 1m60 behoort. Evenals onder andere de vorig jaar voor BWP goedgekeurde hengst én op de veiling verkocht: Nannan-A (Kannan). Ook Fananka-A (Chin Chin, niveau 1m60) en Funke van ’t Heike (Action-Breaker) behoren tot deze stam. Funke springt de laatste tijd regelmatig in de kijker onder het zadel van Darragh Kenny (1m60).
Uit de moederlijn van Journey (Damline HOL-8777) komen dan weer heel wat goedgekeurde hengsten die op hun beurt zelf internationaal aan de bak komen, eentje van hen is Alicante HBC (Casall).
Oscar van Spieveld is een product uit BWP Prestatiemerriestam 80. Hier komen al heel wat internationale 1.60-paarden uit, waaronder de BWP-goedgekeurde hengst Echo van t Spieveld. Maar ook Casper van Spieveld (Mr Blue), Gentille van Spieveld (Heartbreaker), Falco van Spieveld (Toulon), Vedette van Spieveld (Phin Phin) en Atletico van ’t Paradijs (Ohio vd Padenborre) zijn namen die bekend in de oren klinken en allen op 1.60-niveau presteren.
Nucleair vt Hazelarenhoekje (damline HOL 8145) is dan weer familie van de goedgekeurde hengst Comme Il Faut (Cornet Obolensky, Windows vh Costersveld, 1.60) en van Ratina Z (Ramiro, 1.60).
Ochoa vd Leeuwerkheide is een Cigaret-zoon (Clinton x Kannan) uit een Corland x Saygon-moeder.

Het is maar een beknopte voorstelling, de uitgebreide info over de veilinghengsten vindt u door bij de deelnemers de betreffende hengst open te klikken en dan links de ‘omschrijving’ te bekijken. Nog meer info is beschikbaar in de cataloog van de hengstenkeuring, waar een QR-code is toegevoegd bij elke hengst, die doorlinkt naar extra info van Hippomundo.